SAĞLIK RAPORU BİLGİLENDİRMESİ

Tarih: 31/08/2018
*SAĞLIK RAPORUNU KİMLER ALACAK ?
Güz-Bahar dönemlerinde staja yapacak olan Hemşirelik 2. 3. 4. sınıf ve Ebelik 3. 4. sınıf öğrenciler alacaklar.
*SAĞLIK RAPORU NEDEN GEREKLİ ?
Öğrencilerin, K.K.T.C. Devlet Hastanelerinde staj yapabilmeleri için gereklidir. Sağlık raporu teslim etmeyen öğrenciler kesinlikle staj yapamayacaklardır.
*SAĞLIK RAPORUNUN KAPSAMI NASIL OLMASI GEREKİYOR ?
Sağlık raporu güz ve bahar dönemlerini de kapsayacak şekilde 1 yıl geçerli olması gerekir. Tam teşekküllü üniversite ya da devlet hastanesinden alınmış sağlık raporu geçerlidir (muhaceret işlemleri için alınan aslı gibidir onaylı sağlık raporları geçerlidir.)
Alınan sağlık raporunda Kan Tahlili (Bulaşıcı Hastalıklar) ve Akciğer grafisi (CD şeklinde) yer alması gerekir. Türkiye' de ve K.K.T.C. de bulunan Devlet Hastaneleri staj için istenen sağlık raporu prosedürünü bilmektedir.
*2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi ders kaydına gelen öğrenciler (Hemşirelik 2. 3. 4. sınıf ve Ebelik 3. 4. sınıf) sağlık raporlarını yanlarında getirerek kayıt esnasında danışman hocasına teslim edecektir.