HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’de HIV Virüsüyle İlgili Seminer Düzenlendi

GAÜ’de HIV Virüsüyle İlgili Seminer Düzenlendi

Seminerde ilk konuşmayı yapan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Nesil Bayraktar, HIV virüsüyle ilgili yeni gelişmeleri, bulaşma yollarını ve tanı tedavi yöntemlerini aktardı. HIV virüsünün sadece cinsel yolla bulaşmadığına dikkat çeken Bayraktar, akıntı, idrar yaparken yanma, yüksek ateş ve yaralara yol virüsün cinsel ilişki, ortak enjektör kullanımı, kötü hijyen ve anneden bebeğe geçiş olarak ortaya çıktığını söyledi.


 


Prof.Dr.Ahmet Başustaoğlu bu konuda sadece AIDS değil aynı zaman cinsel yolla bulaşan diğer hastalıklara dikkat çeken bir sunum yaptı. Burada özellikle bu hastalıkların bulaş, tanı ve tedavi yöntemleri anlatıldı. Öğrencilerin yaş grubuna göre en büyük risk altında oldukları vurgulandı. Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan özellikle kanser nedeni olan Papilloma virüs enfeksiyonları üzerinde durularak aşılama ile korunma önerildi.


 


Yrd.Doç.Dr. Mehmet Zeki Avcı’nın konuşmasında  200’ü yabancı uyruklu toplam 650 öğrenci üzerinde yapılan “Cinsel Yolla Bulaşan hastalıklar konusunda farkındalık” anketinin çok ilginç ve dikkat çekici sonuçlarını sundu.  Sonuçlarını  iç açıcı olmadığını, gençlerin cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve AIDS ile ilgili olarak yeterince bilgi sahibi olmadığının anlaşıldığını açıkladı.


 


Sempozyum sonunda ankete ve sunumlara katılan öğrencilerin ortak beklentisinin bu konuda üniversitemizde bir danışma merkezinin oluşturulması ve seçmeli ders olarak eğitim programımıza dahil edilmesi olduğu görülmüştür.