HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİNE ‘TEMEL İŞ YERİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ’ KURSU

GAÜ HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİNE ‘TEMEL İŞ YERİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ’ KURSU

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Hemşirelik Yüksek Okulu ve GAÜSEM işbirliğinde, Hemşirelik öğrencilerine “Temel İş Yeri Sağlığı ve Güvenliği” konulu Eğitim Semineri gerçekleştirildi.


GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi, Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de gerçekleşen eğitim seminerine, GAÜ bünyesinde eğitim gören hemşirelik öğrencileri katılım gösterdi. 2 gün süren eğitimlerde öğrencilere, işyerlerinde sağlıklı ve güvenli bir ortamı temin etmek, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını azaltmak, çalışanları yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek, onların karşı karşıya bulundukları mesleki riskler ile bu risklere karşı alınması gerekli tedbirleri öğretmek ve iş sağlığı ve güvenliği bilincini oluşturarak uygun davranış kazandırıldı.


Eğitimlerin açılışında konuşma gerçekleştiren GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı, iş sağlığı ve güvenliği konusunun önemine dikkat çekerek, özellikle sağlık sektöründe bu sertifikaya ihtiyaç olduğunu belirtti. Avcı, yalnızca iş hayatında değil, öğrencilerin artık staj yapacakları zaman da bu sertifika ve eğitime ihtiyaç duyduğunu söyleyerek, öğrencilerin ileriki hayatlarında iş başvurularında da buradan aldıkları sertifikaları kullanabileceklerini vurguladı.