GAÜ HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİNDEN TOPLUMA ÖRNEK DAVRANIŞ

Tarih: 20/06/2017

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Hemşirelik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı ve öğrencileri Ozankoy’de yaşayan ve bakıma muhtaç durumda olan bir aileye yardım ellerini uzatarak, toplumasal farkındalık yaratttı.

Girne Ozankoy’de yaşayan Fatma Akyulaf ve kızı Zühre Akyulaf’a tekerlekli sandalye bağışlamak için evlerine ziyarette bulunan Gazeteci Chris Elliott, trafik kazası sonucu 23 yıldır yatağa mahkum olan Zühre Akyulaf’ın bakımını annesinin üstlenildiğini öğrenmesinin ardından, GAÜ Hemşirelik Yüksekokulu Müdürü ve Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TKOD) Başkanı Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı ile görüşerek durumu aktardı. Ardından, Avcı önderliğinden Akademisyen Emine Onkun ve GAÜ öğrencileri Okan Dereli, Leyla Bayrail ve Tuğçe Aytan, aileye destek olabilmek adına ziyarette bulnarak, genel sağlık sorunları, tedavileri, Zühre’nin sağlık durumu ve sorunları hakkında görüştüler ve bakımlarıyla ilgili birçok konuda tavsiyelerde bulundular.