AVCI, ‘SAĞLIKLA İLGİLİ BÜTÜN BÖLÜMLER, BİRER ALTIN BİLEZİKTİR’

Tarih: 18/08/2017

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektör Yardımcısı ve Hemşirelik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı, sağlık bölümleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Avcı yaptığı açıklamalarda, GAÜ’nün öğrenci kalitesinin, kendileri için birer grur kaynağı olduğunu belirterek, eğitime verdikleri önemin altını çizdi. Avcı, sağlığa verilen değerin, insanlığa verilen der olduğunu ifade ettiği açıklamasının devamında şunlara değindi;

“Bizler GAÜ olarak sağlık alanına uluslararası düzeyde yaklaşıyoruz. Okulların seçilme sürecinde üç büyük kesimin görevi var. Burada en önemli görev öğrencinin. Kendisinin ömür boyu hem severek yapacağı ve geçinebileceği bir mesleği olacak. Bu yüzden,  mesleğinde ilerleyebileceği bir ortamı yaratması gerekiyor. Dolayısıyla doğru bir seçim yapması ve doğru yeri seçmesi gerekiyor. Anne babaların görevi ise, bu ortama çocuklarını hazırlamak. Bizlerin görevi ise; bizi tercih edecek öğrencilerimizin ileride ihtiyacı olan tüm bilgiyi, tecrübeyi ve uygulamaları vermek. En iyi şekilde vermek ki, okuldan mezun oldukları gün hem biz gurur duyalım, hem onlar mutlu olsun. Sağlık alanı, bir insanın severek çalışması gereken bir sektördür. Sevdiğiniz zaman zorluğunu yenebiliyorsunuz. İyi bir eğitim de aldığınız zaman, kendinize güven duyarak işinizde ilerleyebiliyorsunuz” dedi.

Sağlık alanında ki bölümler hakkında bilgilendirme yapan Avcı şunlara değindi;

“Sağlıkla ilgili olan bütün bölümler altın bileziktir. Çünkü bu mesleği herhangi bir yerde çok rahat yapabilirsiniz. Türkiye`deki yeni sağlık yapılanmaların en uç düzeyde yürütülmesi, hastanelerdeki kadroların yeniden düzenlenmesi, hem hemşire; hem de ebe ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Şu bir gerçek, lisans artık genel bir eğtimdir. Yüksek lisans ise, 2 yıllık bir süreçtir ve bu eğitimle belli bir konu üzerinde uzmanlaşıyorsunuz. Burada artık bir ağırlığınız vardır. Doktora bittikten sonra ise; o konunun uzmanısınız. Dolayısıyla kıdem, terfilerde, sorumluluklarda ve idarecilikte öncelik gibi birçok avantajı oluyor. Biliyorsunuz, nüfus gittikçe artmaktadır. İş imkanları önce daralmış gibi görülebiliyor. Meslek seçmede ihtiyaç olan mesleği seçmek, hem de tabii ki yüksek eğitim alarak ayrıcalık yaratmak, sivrilmek önemli. GAÜ bünyesinde, hem hemşirelerin, hemde ebelerin katılabileceği yüksek lisans eğitimleirni yıllardır veriyoruz. Bu da TC sağlık bakanlığının kabul ettiği diplomalardır”.

Avcı: “Üst Düzeyde Eğitim Kadrosuna Sahibiz”

“Eğitim kadromuz çok üst düzeyde; öğrencilere ders veren birçok profesörümüz var. Teorik derslerimizin yanında uygulamaya da büyük önem veriyoruz. Yalnızca teorik eğtim alarak bir hemşire olamazsınız. Pratik olarakda kendinizi güçlendirmeniz gerekir” dedi.